Tuesday, December 23, 2014

Ihanaa Joulua!


Viimeiset viikot ovat olleet melko haipakoita (voiko noin kirjoittaa)? Minut pyydettiin upean Leon-pojan kummitädiksi, kävimme Äidin, Tiinan ja Ellan kanssa Ruotsissa nauttimassa Flashdance-musikaalista, hyvästä ruoasta ja joulushoppailusta (jos joulushoppailusta nyt voi nauttia) ja töissähän pitää aina saada kaikki ikäänkuin valmiiksi joulua varten.

Ratsastajan kokonaisvaltainen hyvinvointi -tapahtuma on ollut suosittu ja jatkoa seuraa syksyllä toisen tapahtuman muodossa. Jee! Siitä lisää tuonnempana.

Olen myös saanut kirjoittaa näkökulma-artikkelin suomalaiseen hevosjulkaisuun ja minua on haastateltu lehteen hevosen kavioihin liittyvästä aiheesta. Olen todella otettu koska opiskelin viestintää sen takia, että halusin kirjoittaa eläimistä. Toimin vuosia Animalian tiedottajana ja olen nyt kirjoitellut blogia jo jonkin aikaa. Tuntuu, että pikkuhiljaa opiskelut yhdistyvät intohimooni hevosiin ja pääsen kirjoittamaan ja kertomaan hevosten hyvinvointiseikoista kenties laajemminkin.

Mitä tulee Thoriin, niin herra on edelleen voinut upeasti Peuramaalla. Viihdymme erinoimaisesti ja ollaan päästy treenamaan paljon. Eilen mentiin todella teknistä puomiharjoitusta Renjan ja Leevin kanssa ja tänään oltiin jo 7.15 hevosten selässä koulutunnilla Renjan kanssa.

Eilen Minna Viitanen raspasi Ecan ja Thorin ja molemmilla hevosilla oli piikkejä, mutta Thorilla ei onneksi ollut haavaumia suussa. Meillähän on kulunut alle neljä kuukautta edellisestä Juti käynnistä, joten olen tyypilliseen tapaan yrittänyt ajatella, että pienet asiat ratsastuksessa voisivat johtua jostain muusta. Vaikeampi taivuttaa vasemmalle, siirtymisten vaikeutuminen, liika paino kädellä ja juokseminen alta pois. Thor ei kuitenkaan ole vetänyt päätä yhtä paljon alas kuin aikaisemmin, mutta sunnuntaina ja maanantaina siirtymiset olivat todella haastavat ja tuntui, että Thor halusi juosta painetta pakoon. Thor on myös yli viikon kääntynyt pois aina kun olen tullut suitsien kanssa karsinaan. Minna oli nyt sitä mieltä, että katsotaan Thor taas huhtikuussa uudestaan ja toivottavasti pärjäisimme pidemmän jakson kesän yli. Eihän Thoria voi noin kipeänäkään pitää ja jo tänään Thor oli niin upea ratsastaa, että en oikein tiennyt mitä tehdä. Kyllä se kipu suussa taitaa vaan olla aivan ylitsepääsemätöntä, joten täytyy vain katsoa että tulevaisuudessa Thorilla ei tule edes näin pitkää väliä heti kun ongelmat vaivaavat. Ehkä se on vain todettava, että Thorin kohdalla raspausväli on noin neljä kuukautta ja hyvällä lykyllä pidempi.


Ollaan myös maastoiltu paljon Thorin kanssa ja vietetty aikaa yhdessä. Thor on niin levollinen, että on kiva tehdä asioita ja talsia teitä pitkin. Mulla on kyllä maailman paras pikku polle.


Ella on myös aloittanut joululoman ja sai hyvän todistuksen koulusta. Ella esitti elefanttia koulun päättäjäisjuhlassa ja sai olla Maria kirkossa. Taitaa tulla isäänsä ja veljeeni, kun esiintyminen tuntuu niin luontaiselta tyttäreni kohdalla.

Kohta Ella tulee kotiin isänsä luota ja lähdemme viettämään joulua maalle. Blogi hiljenee joulun ja uuden vuoden yli koska haluan keskittää kaiken energian perheeseeni. Rakas ystäväni on todella sairas, joten toivon että hän saisi kokea tämän valkoisen joulun rakkaiden parissa. Olet minulle Jenni niin kovin kovin rakas!

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja oikein rentouttavia ja ihania Joulupyhiä!

4 comments:

  1. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle ja perheellesi Kia ja Thorille tietty kans! :) Ja kiitos, kun jaksat jakaa tietoa ja ajatuksiasi meille. :)

    ReplyDelete
  2. Toivon Sinulle & perheellesi mitä parahinta ja rauhaisinta Joulun aikaa.

    ReplyDelete