Thursday, December 5, 2013

Göteborg, tuo aisteja hivelevä paratiisi

Clarion Hotel Post

Pääsin elämäni ensimmäistä kertaa käymään Göteborgissa alkuviikosta. Koska ihastuin kaupunkiin tyystiin, sen vehreyteen, kauniiseen arkkitehtuuriin, uskomattomiin kahviloihin ja makuhermoja hivelevään ruokaan kerron tässä pari vinkkiä mikäli eksyt sinne joku kaunis päivä. 

Hotellit: 
Clarion Hotel Post: Asuimme vanhassa postitalossa. En ihastunut täysin hotelliin, mutta sen tarina on sitäkin mielenkiintoisempi ja tunsin melkein historian havinan eri huoneissa. 
Dorsia: Tähän hotelliin eksyimme upean oppaamme kanssa ja tuonne haluan ehdottomasti uudestaan joku päivä. Mies, joka on perustanut hotellin on elämänsä ajan kerännyt huonekaluja ja erilaisia esineitä ja nyt nuo kaikki ovat esillä tuossa samaisessa hotellissa. Todella kodikas ja erilainen.

Da Matteo

Ravintolat ja kahvilat:
Da Matteo, kahvilaketju. Aivan ihania kahviloita ympäri kaupunkia. Todella hyvää kahvia. 
Restaurang Familjen: Upea pieni ravintola, jossa tarjoiltiin taivaallisen hyvää ruokaa. Kyseessä ei ole perhe, joka pitää ravintolaa. Ravintola on muuten vain nimeltään Familjen. Kuten taksikuskimme sanoi: "Ei Ruotsissa pidetä huolta perheistä. Heidät heitetään heti vain vanhainkotiin."

Kävimme myös aivan ihanassa pienessä Italialaisessa kahvilassa, mutta en muistanut ottaa käyntikortttia sieltä koska olin niin haltioitunut paikasta ja heidän kahvista. 

Hagassa oli paljon pieniä ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Siellä kävimme syömässä hyvää merenevälää Sjöbarenissa ja Café Husaren tarjosi varmaan maailman suurimmat kanelipullat. 

Ymmärsin myös, että Sjömagasinet on todella hyvä ja hieman kalliimpi ravintola. Siellä emme käyneet ollenkaan tällä reissulla. 

Göteborgissa oli myös paljon pieniä suklaapuoteja. Mikäli olette nähneet ja piditte elokuvasta Pikku suklaapuoti ette voi olla tutustumatta Flickornakanoldiin.

Café Husaren


Kronhusbodarna


Pääsimme myös käymään huvipuisto Lisebergissä ja tiedekeskus Universeumissa. Liseberg on auki lyhyen ajan joulupyhien yli ja normaalisti kesäkauden. Tyhjässä huvipuistossa vierailu oli hieman kuin karkkikaupassa vierailu lapsena. Jännittävää. 

Lisberg
En myöskään jättäisi välistä vierailua Kronhusbodaneilla ja Feskekörkalla.

Fiskekyrkan
Se, että meidän taksi muuntui yhtäkkiä diskoa pompottavaksi karaoketaksiksi, jossa oli oma savukone teki tietenkin matkasta vielä paremman. Taksikuskin numeron saatte minulta mikäli kiinnostaa maailman hauskin taksimatka Göteborgin keskustan läpi.

Savuava taksi

1 comment: