Sunday, October 8, 2017

Päällimmäisenä tunteena kiitollisuus

Meidän perhe koossa. Mun rakkaat!

Elämä on niin ihanaa. Olotila on viime aikoina ollut super kiitollinen. Nick Vujicicin esitys Nordic Business Forumissa (kannattaa katsoa Nickin muut videot Youtubesta) herätti vahvoja tunteita ja pisti todella ajattelemaan miten hyvin asiat ovat. 

NickVujicic on syntynyt Australiassa ilman raajoja ja on tänä päivänä onnellinen perheen isä ja maailmanlaajuisesti tunnettu puhuja. Hän syntyi esikoisena maahanmuuttajaperheeseen eikä vanhemmat ikinä kohdelleet häntä eri tavalla kuin muita lapsiaan. Nickiä ei säälitty tai avustettu turhaan. Nick siivosi kotona kuten muutkin sisarukset ja eli täysin normaalia elämää. 10-vuotiaana Nick yritti itsemurhaa pahan koulukiusaamisen takia ja kävi läpi monta hetkeä, jossa hän kertomansa mukaan pohti mikä tarkoitus hänen elämällään on. Koulun vahtimestari huomasi kuitenkin Nickin ainutlaatuisuuden ja sai Nickin ensimmäistä kertaa pitkän harkinnan jälkeen ylös lavalle kertomaan elämäntarinaansa. 

Nick antoi monta viisasta elämänneuvoa, jotka listaan tähän alle. Hän muistutti myös, että odottamalla aina jotakin ei elämä muutu paremmaksi vaan elämästä tulisi nauttia tässä ja nyt. Hän totesi, "First you wait for school and does it make you happier? No? Then you wait for the perfect job? Does it make you happier? No. Then you wait for the perfect partner and think you will be happy. Does it make you happy? No. Ask anyone who is married....."

"Be thankful!" 
"Have an attitude of gratitude."
"It is the disabilities of the heart and the mind that will hold you back."

"If you put your happiness in temporary things your happiness will be temporary.""Beautiful things can come from your broken pieces when you give your broken pieces a chance.""Dont see obstacles as barriers, see them as opportunities.""You can be a miracle even if you don't get one."
"You are responsible for your own decisions."
"Don't fear failure. Just because you fail doesn't mean you are a failure."
"Sometimes you get what you want but it is not what you need."
"It is about giving more than receiving."
"If you don't like where you are right now it is not the end of your story."
"It is important to know who we are with our people around us first." 
#purpose

Nick puhui myös oman elämän tarkoituksen löytämisestä (find your purpose) ja miten tärkeää on tehdä mitä rakastaa. Upea puhe kaiken kaikkiaan ja sellainen Bucketlist fiilis, kun sai kokea Nickin livenä Helsingissä. 

Arki on sujunut melko hektisissä merkeissä. Ladies Night -valmistelut ja Equestrian Stockholmin syysmalliston lanseeraaminen ovat vieneet paljon aikaa päivätyön ohessa. 

Oletko sinä muuten tulossa käymään Ladies Nightiin? Tänä vuonna tapahtuma tulee olemaan erityisen mahtava. Mukana on Glamlinin huippuammattilaiset konsultoimassa kauneusrutiineista, ihonhoidosta ja meikeistä. Andas Oy:n Eeva Jaakonsalo tulee Anna Andersenin kanssa kertomaan mindfulnessista ja ratsastusvalmentaja Aira Toivola tulee ohjaamaan ratsastajille oikeanlaista ryhtiä niin seisten, kuin istuen. Mukana on tietenkin myös timantit, shamppanjaa ja Hunksit. Olisi todella hauskaa nähdä siellä. 


Jackin kanssa kaikki on sujunut yli odotusten. Hän on kyllä aivan mahtava pikkuinen koira. Niin kiltti, mutta kuitenkin rohkea. Yhtenä iltana otin Jackin mukaan tallille ja totesin, että tein kyllä todellisen virhearvion. Oli aivan kamalaa yrittää ratsastaa kiljuvan pennun vieressä pimenevässä syysillassa. Ilta oli varmaan kamalin ratsastuskokemukseni ikinä ja päätin, että totutan Jackin pikkuhiljaa talliolosuhteisiin.


Lauantaina houkuttelin Ellan mukaan tallille Jackin kanssa ja meillä oli niin hauskaa. Thor on voinut erityisen hyvin ja on rauhoittunut niin paljon, että ei meinaa samaksi hevoseksi tunnistaa. Ilman kolhuja ei olla selvitty ja vasen jalka on ollut pienesti turvonnut uuden haavan kohdalta. Thor ei kuitenkaan onnu tai ole epäpuhdas, joten uskon, että mitään pahempaa ei ole kyseessä.

Ratsastimme yhdessä Mariannan, Mian sekä Tuulikin ja 25-vuotiaan vuonohevosen Vistin kanssa maneesiin. Ella ja Jack kulkivat mukana. Jannika ja Juuso Hämeenniemi tulivat pitämään meille estetuntia.


Ratsastimme todella  hauskoja tehtäviä ja Thor oli rento ja kuuliainen. Jopa sen verran rento, että otin ensimmäistä kertaa ikinä hypätessä raipan käteen. On ihan uskomatonta huomata, että Thor ei enää reagoi raippaan huonolla tavalla. Kun ostin Thorin en voinut tuoda raippaa lähettyville koska Thor meni paniikkiin. Nyt Thor piristyy, mutta ei mene ylivirittyneeseen tilaan vaan saa juuri sen pienen extra energian siitä, että vain pidän raippaa kädessä. Koska Thor on nyt niin rento olen joitain kertoja ottanut raipan hetkeksi apuvälineeksi tunnin aikana. Vaikka valmentajat kaipaavat hieman energisyyttä tekemiseen olen vain itse niin tyytyväinen siihen, että meno on rauhallista ja rentoa sen sijaan, että Thor on koko ajan jännittynyt ja virittyneessä tilassa. Niin kauan, kun Thor on mieleltään rento pääsen hyvin vaihtamaan tempoa ja tahtia, mutta aikaisemmin, kun Thor juoksi avuilta pois en päässyt vaikuttamaan kunnolla ja oli sellainen olo, että Thor ei ole mun kanssa vaan ihan jossain muualla mielentilaltaan.


Ihana Johanna on aina sanonut, että Thor on pohjimmiltaan melko laiska hevonen ja nyt se on todistettu. Kun Thorilla on asiat hyvin on kaikki turhat hötkyilyt ja tuijotukset poistuneet. Pihalla ja kentän laidalla tapahtuu koko ajan paljon asioita eikä Thor enää reagoi niihin samalla tavalla. Tänään Tuulikki oli maastossa Thorin kanssa ja kehui Thoria herrasmieheksi ja upeaksi hevoseksi. Piti hetken pohtia, että puhuukohan hän nyt meidän Thorista, mutta kyllä se vaan niin on, että Thor on oikea herrasmies kun sille päälle sattuu. Hieman oli kyllä ylpeä olo sekä eilen että tänään. Varsinkin, kun olin vielä pyytänyt Juusoa hyppäämään Thorin selkään estetunnin lopuksi, jotta Thor pääsisi hyppäämään hieman isompia esteitä ja saisin nähdä miltä Thor näyttää tällä hetkellä maasta käsin. Pari vuotta sitten Peuramaalla José kävi Thorin selässä ja se oli vaan niin upeaa katseltavaa (ja joo, tiedän että Josella ei ole kypärää videossa).

Ella, Jack ja Visti

Juuso ja Thor tulivat todella hyvin toimeen. Juuso hypytti Thoria hetken ja meno näytti rennolta ja kontrolloidulta. Lopuksi sarjaa korotettiin yli metriin eikä edes huomannut, että esteitä oli korotettu. Olin niin innostunut siitä, että Thorille löytyi ratsastaja, joka voisi välillä hieman katsoa mihin Thorin kapasiteetti yltää. En nimittäin itse halua hypätä niin korkeita esteitä, mutta on aivan super hauskaa seurata sivusta, kun joku muu Thorilla hyppää. Olen sen verran varovainen nykyään, että minulle riittää ihan vaan hauska hyppiminen kavereiden seurassa. Olisi kuitenkin mukavaa nähdä Thor jossain kilpailuissa tulevaisuudessa.


Tunnin jälkeen kysyin Tuulikilta, jos Ella saisi ratsastaa Vistillä takaisin tallille. Ella ei ole pitkään aikaan ollut hevosen selässä, joten oli niin kiva, kun Ella pääsi ratsastamaan. Ja etenkin Vistillä, joka on luotettava ja upea pappa, jonka selässä lapsi kuin lapsi tuntee olonsa turvalliseksi. Jack kulki koko ajan mukana ja lopuksi Jack sai juosta vapaana maneesissa. Meno oli ihanan kontrolloidun kaoottista ja olotila aamupäivän tuntien jälkeen oli kepeä ja onnellinen. Äiti haki Ellan ja Jackin tallilta maalle ja kävimme Ellan kanssa saunassa ja uimassa ennen kuin jatkoimme matkaa takaisin kaupunkiin. 

Söpöliinit!

No comments:

Post a Comment