Tuesday, July 4, 2017

Terkkuja landelta

Ella ja Via leirillä Hangossa.

Muutimme jälleen kesäksi maalle pari viikkoa sitten ja alkustressin jälkeen on elämä asettunut uumoilleen. Huomasin todella vahvasti tänä vuonna miten kauan kesti irtautua arjen kiireistä ja on ollut aivan ihanaa asettua rauhallisen elämäntyyliin luonnon keskelle. 

Upea Hangon uimaranta.

Breidablick, Hankoo

Ennen kuin muutimme maalle ehdin käydä ihanilla pitkillä lounailla ja syödä monta kertaa aamiaista Kuuma-kahvilassa. Kuuma-kahvila on ehdoton suosikkini Holiday-ravintolan lisäksi Helsingin keskustassa. Heidän vegaaninen avocadovoileipä on aamiaisia rakastavan ihmisen unelma. 


Tapasin myös rakkaan ystäväni Georgion monen vuoden jälkeen. Hän oli käymässä Suomessa ja vaikka näimme vain vaivihkaan on hän aina yhtä upea ja hyvätuulinen. Seurustelin nuorempana vuosia Italialaisen Emanuelen kanssa ja Georgio on yksi hänen parhaimmista ystävistä. Asuimme yhdessä Australiassa ja kiersimme Thaimaata porukalla. Aivan ihania tyyppejä! Kaipaan heitä koko ajan. 


Olen myös ehtinyt käydä kaupungissa aivan ihanilla illallisilla sekä uimassa ja saunomassa Löylyssä ja Allas Seapoolissa. Ollaan joogailtu veljeni kanssa ja hengailtu koko päivä pyörien kanssa Helsingin keskustassa. Olen aina viettänyt kaikki kesät maalla tai ulkomailla ja olen vasta tänä keväänä ja kesänä todellakin nauttinut Helsingistä kaupunkina. 

Salutorgetissa illallisella


Frogface

Maailman paras veli

Syksyllä aloitan uusissa duunikuvioissa ja rakkaat kolleegat muistivat aivan ihanilla pikku yllätyksillä. Kyllä siitä tuli hyvä mieli. Kovasti tulen kaipaamaan kaikkia ihmisiä. Onneksi on nämä pienet namurasiat, jotka ovat olemassa, jos tarpeeksi veetuttaa tai iskee liian kova ikävä. 


Juhannuksen vietimme ystävien luona Inkoossa. Perjantaina olimme yhden ystävän luona ja lauantaina toisen ystävän luona samalla porukalla. Vaikka kelit olivat melko koleat oli tunnelma lämmin ja ruoka ylitsepääsemättömän hyvää. Saa kyllä olla niin kiitollinen, että on ystäviä jotka osaavat ja jaksavat aina tehdä niin maukasta ruokaa. 

Kunnon vaatetus ja pipo päähän, niin tarkenee kyllä.
Mikä uskomaton ilta. Ja meidän upea kumivene.


Olen tuntenut nämä gorumet-kokit nuoresta asti. Upea poppoo ja kovin rakkaita kaikki.
Juhannuksena hoidimme Ellan kanssa hevoset, kukko, kanat ja kaikkien kissat. Hevoset pääsivät päivittäin laitumelle ja kanat ja kukko ulos hengailemaan. Ei ole mitään parempaa kuin tulla varhain aamusta tallille ja kuunnella kukon kiekuntaa jaa hevosten hörähdyksiä. 

Ystäväni otti tämän kuvan, kun hän ratsasti hevosten ohi.

Topi ja kanat.

Juhannuksen jälkeen lähdimme kunnon peltolaukalle Thorin kanssa. Of course all dressed up in Equestrian Stockholm.

Thor on ollut todella energinen ja välillä oikein super jännittynyt. Täällä maalla on todella paljon villieläimiä tällä hetkellä ja ne tuntuvat olevan Thorille hieman liikaa. Viime kesänä Thor hyppi aitojen yli, kun hirvivasat tulivat moikkaamaan öisin, mutta tänä vuonna herra on kuitenkin visusti pysynyt aisoissa (paitsi pari päivää juhannuksen tienoilla, kun kaikki hevoset tulivat omaa reittiä kotiin laitumelta). Nyt kun olen ehtinyt liikuttaa Thoria enemmän oli Thor jo tänään oikein super mukava Jannikan tunnilla. Se vaati kuitenkin sunnuntaina yli kahden tunnin ravailua ja laukkailua pellolla ja lopulta väsähdin minä eikä rakas hevoseni. Oli kuitenkin jo hieman eri tasolla kontakti ja ylipäänsä rentoutuminen ratsastuksen aikana. 


Kävimme Thorin kanssa meressä yhtenä päivänä, mutta ei olla vielä kertaakaan käyty kunnolla uittamassa hevosia. Sen verran kylmältä on vesi tuntunut. 


Laidun

Välillä väsyttää kovasti.


Menossa kavereita hakemaan mukaan maastoon. Nämä maisemat. Sielu lepää!

Ehdittiin vastaan tallille asti. Jolinin ja Mareldan kanssa ollaan myös ehditty nauttia maisemista ja hyvästä seurasta. 


Ystävämme Johanna ehti myös maastoilemaan viime viikolla. Super kiva ilta!


Pari viikkoa sitten kävimme myös moikkaamassa ystävien Ladradoodle -pentuja ja pientä suloista tammavarsaa. Pennut olivat syötävän ihania ja jos olisi enemmän tilaa ja aikaa, ruskea Jack olisi ihan varmaan lähtenyt kotiin kanssamme. 


Jos tämä pelleily ja suun avaaminen hieman rauhoittaisi lurjusta.

Jessican suloiset tyttäret tulivat mukaan tallille ratsastamaan ja harjailameen Piff-ponia.

Piff nautti täysin siemauksin huomiosta.

Rentouttavat hetket rantasaunassa.

Serkukset ja kaverit kylässä.


Ehdittiin myös Annan kanssa seminaariin.

Sunnuntain peltorääkin jälkeen väsytti kovasti. 

Kaveri muutti melkein taloon. 

Maailman parhaimmat kananmunat suoraan naapurilta. Ei ole koskaan aikaisemmin
paistetut kananmunat maistuneet näin hyvältä. 

Rentoa meininkiä aamutuimaan. 

Tänään läksimme aamupäivällä Jannikan tunnille. Tunti oli aivan super super ihana. Thor oli niin herkkä ja hyvä ja liikkui todella letkeästi. Ravi oli sen verran ilmavaa, että ei voinut muuta kuin nauraa ja nauttia. Teimme paljon väistöjä, siirtymisiä ja lopuksi vielä vastalaukkaharjoitusta ja laukanvaihtoja. Ravissa piti ensin ratsastaa väistöä pitkälle sivulle, nostaa vastalaukka, siirtää raviin peilin kohdalla ja jälleen tehdä väistö pitkän sivun alussa, nostaa vastalaukka ja siirtää raviin. Thor teki todella hyvin siirtymiset ja oli kuulolla koko tunnin ajan. Totesin vaan, että hitsi mikä hevonen mulla on. Kun Thor on hyvä ei löydy sanat oikein kuvaamaan sitä tunnetta minkä satulassa hevosestani saan. Olen niin onnekas, että olen saanut tällaisen kaverin elämäämme. En voi vieläkään uskoa sitä todeksi. Jokainen hetki on unelman keskellä elämistä ja välillä oikein hämmästyn itsekin miten läheiseksi hevonen voi ihmiselle tulla. En kyllä aikaisemmin ole kokenut tällaista rakkautta ketään toista hevosta kohtaan ja nautin niin Thorin seurasta. Nyt ahdistaa taas muutto takaisin Kirkkonummelle jo valmiiksi koska Thor voi niin hyvin täällä maalla. Thor liikkuu myös niin paljon paremmin, kun saa liikkua vapaana vuorokauden ympäri. 

Tunnin jälkeistä porkkananantia ja pohdintaa.

Saimme pikku pätkän seuraa kotiinpäin ihanalta Nicolelta ja Kyllikiltä.

Ja siitä sitten Ellan kanssa vielä merille. 

Maailman parasta seuraa. 


Tällaista meille kuuluu tällä hetkellä. Jatkamme maalla asumista kunnes koulut alkavat ja nautimme yhteisistä hetkistä perheen ja ystävien kesken. Ensi viikonloppuna suuntaan ystävien kanssa Hankoon ja Turun Ruissaloon, joten palaan jälleen jossain vaiheessa blogin äärelle.

Ihanaa kesää teille kaikille Rakkaat lukijat!

6 comments:

 1. Kiitos Kia - oikein ihanaa kesää sinulle, Ellalle, Thorille ja kaikille muillekin elämäsi tärkeille ihmisille eläimille!

  Hurjasti olet ehtinyt tehdä kaikkea kivaa ja monta kesäpäivää vielä edessä. Nauttikaa - tuo maalla olo näyttää kyllä niin mahtavalta! Jospa joskus pääsisi itsekin kesällä pidemmäksi aikaa johonkin vastaavaan paikkaan.

  Aurinkoisia hetkiä!
  Maarit L. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa vaan käymään täällä ihan milloin vaan.:)

   Ihanaa kesää myös sinne Maarit L.:)

   Delete
 2. Varaudu sunnuntaina ratsastamaan kaikkien pikkutyttöjen unelmahevosella (ulkonäöltään).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Ihanaaaa! Pääsenkö oikein ratsastamaan Upeuksella?

   Delete
  2. Jos haluat, eihän hän kauheasti vielä osaa. Vauhtia kyllä löytyy, jos haluaa/ uskaltaa. Meillä nyt huiput pellolla yli 50km/h.

   Delete
  3. Jos jompi kumpi teistä nappaa Eemilin, niin voidaan kisata.:)

   Delete