Sunday, November 16, 2014

Grant Schneidmanin huippuvinkit


Sain mahdollisuuden osallistua kenttäratsastuksen olympiamitalisti sekä GP-tason kouluratsastaja Grant Schneidmanin valmennukseen Peuramaalla. Koska rakastan uuden oppimista ja aina voi saada hienoja vinkkejä omaan arkeen, lähdin intoa puhkuen tunnille tänään.

Grant Schneidman osoittautui todella miellyttäväksi uudeksi tuttavuudeksi ja lähdin tunnilta aimo anti uusia juttuja mukana taskussa. Hän ei ollut vain todella osaava, vaan oli myös amerikkalaiseen tyyliin kannustava ja positiivinen. Kehittämiskohteet tulivat kiltisti väläyteltyä aina eri tilanteissa, mutta ei missään vaiheessa negatiiviseen äänensävyyn. "You are crooked to the right but we all are and we all have to deal with these issues." 


Aloitimme tunnin siirtymisillä. Schneidman halusi siirtymiset aktiivisiksi eikä niin, että oli selkeä hidastuminen, Thorilla nousee pää, selkä tippuu ja vasta sitten siirtyminen käyntiin. Hän pyysi minua miettimään keventämistä käyntiin asti ja jälleen takaisin aktiiviseen kevyeen raviin.

Siitä lähdimme sitten tekemään loivaa avotaivutusta ympyrällä ja siinä onnistuimme ihan hyvin. Sama harjoitus jatkui pitkää sivua pitkin ja jossain vaiheessa Grant pyysi minua ottamaan jalustimet pois. Hän pyysi minua jo alussa pidentämään jalustimia, jotta keventäisin keskemmälle satulaa. Jalustimien poisottaminen sujui ihan hyvin, mutta jossain vaiheessa tuntui kyllä aivan järkyttävä palo vasemmassa reidessä ja tuntui, että väsähdin väsähtämistäni. Urheasti tein sitten siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin käyntiin loiva avotaivutus säilyen. Grant toivoi "the same alignment" koko pitkällä sivulla ja se ei todellakaan ollut helppoa. Hän huomasi väsymiseni ja totesi siihen vain, että "I am tiring you out on purpose because the more tired you get the better you ride and the deeper you sit in the saddle." Istuin nimittäin todella etukenossa ja oli todella haastavaa saada yläkroppa taaksepäin. Grant kuitenkin huomautti, että eteenpäin nojautuneena pidätän hieman Thoria koko ajan ja halusimme nimenomaan ponnekkuutta askellukseen sekä takajalkoja aktiivisemmaksi.

Grant piti kovasti Thorista eikä ollut sen kummemmin moittimista ratsastuksessani, mutta ongelmana on toispuoleisuuteni ja etenkin oikean puoleni vahvuus. Koska oikea puoleni on niin paljon vahvempi istun kerta kaikkiaan enemmän oikealla. Kerroin tiedostavani ongelman erittäin hyvin ja tekeväni koko ajan töitä tämän eteen, johon hän vastasi, että hänellä on pari hyvää käytännön neuvoa jotka hän haluaisi jakaa.

1. Jos ongelma on oikealla, jätä vain vasempaan jalkaan jalustin ja kevennä pelkällä vasemmalla jalalla vasempaan kierrokseen ravissa. On tärkeätä, että tiedostat kumpi puoli on vahvempi puoli eikä harjoitusta tulisi tehdä molempiin suuntiin.


2. Jatka sitten harjoitusravissa niin, että jätät pelkästään oikeaan jalkaan jalustimen ja ikäänkuin "sweep the floor", varpaat alaspäin vasemman jalan kanssa. Tätä harjoitusta voi tehdä myös laukassa vaikka Grant toivoi minun pysyvän selässä koska hänen mielestä Thor on "a little bit squirrelly (oravamainen) and I don't completely trust that horse."


Kun olimme kokeilleet molempia harjoituksia jatkoimme sitten pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uralle ravissa ja siinä lähdin heti nojaamaan oikealla väistössä. Sain siis tehdä harjoituksen pari kertaa käynnissä ja vasta sitten jatkaa ravissa.

Vaikka olisi ollut ihanaa laukata vielä olin täysin samaa mieltä Grantin kanssa siinä, että oli hyvä lopettaa harjoitus tähän koska tuli niin paljon uutta mietittävää ja tunsin todellakin, että olin saanut tehdä töitä. Harjoitusten kautta Thorin oli selvästi helpompi taipua ja liikkua vasemmalle, joten oman toispuoleisuuteni kanssa täytyy vain jatkaa jumppaamista. Löysin myös alkusiirtymisissä hetkellisesti todella hyvän tunteen ja pääsen nyt rauhassa kokeilemaan näitä asioita Minnan kanssa.

Toivon todellakin, että pääsisimme vielä uudestaan valmentautumaan Grantin kanssa etenkin nyt kun ei ole mahdollisuutta käydä Marin valmennuksissa. Vaikka on upeat valmentautumismahdollisuudet kotona, niin on aina niin super hauskaa saada palautetta myös muilta valmentajilta. Etenkin, kun saa todellakin paljon tunneista irti.

Lue myös:
Grant Schneidmanin valmennus Peuramaa
In an ideal world your horse would be bigger, 01 2015
Don't flip him the bird, 04 2015
Kehitys sattumisen kautta, 09 2015

20 comments:

  1. Grant on huippu ! Jo viime keväällä pääsin miehen oppiin ja tänä viikonloppuna on tullut ajettua kahtena päivänä Hyvinkäälle saamaan parasta oppia mitä laji voi tarjota ;) Ihanaa että saadaan Grantin kaltainen guru käymään täällä suomessa :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, hän on siis samainen valmentaja jota kehuit aikaisemmin kovasti blogissasi. En tietenkään saanut heti palikoita yhdistettyä:)

      Olin kyllä todella tyytyväinen kurssin antiin ja olisi ollut mahtavaa, jos olisi päässyt vielä toisena peräkkäisenä päivänä opettelemaan lisää. Jäi melkein hieman ontto olo koska olisi vain halunnut jatkaa eikä hän kuitenkaan käy kovinkaan usein Suomessa. Täytyy nyt kuitenkin ottaa kaikki ilo irti siitä, että sai edes hetken hänen ajastaan. On se vaan mahtavaa, kun pääsee valmentautumaan Grantin ja Marin kaltaisten uskomattomien osaajien kanssa. Todella kiitollinen olo:)

      Delete
  2. Hei, itsekin painin oman (ja varmaan hevosenkin) vinouden kanssa. Onko sulla siis lantio menossa oikealle (You are crooked to the right)? En oikein osaa itsessäni hahmottaa kummalla puolella on vika tai kumpi on vahvempi, mutta mun lantio on aina menossa oikealle. Mietin, että kumminpäin mun pitäisi noi harjoitukset tehdä? :D
    Selailin myös vanhempia tekstejäsi satulansovituksista, joita ongelmia on myös meillä :) Oletko nyt löytänyt molemmille sopivan satulan ja jos olet, niin minkä? Kiinnostaa, kun tuntuu että meillä on hyvin samantaipaiset ongelmat :)
    Nea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi Nea!

      Uskon, että suurin osa ratsastajista painivat tämän ongelman kanssa (tai yrittävät ratkaista vinouttaan), sillä kaikki ovat jollain tavalla toispuoleisia.

      Olen itse vuosien varrella käynyt yhdellä sun toisella korjaajalla: osteopaatilla, kiropraktikolla, kraniosakraaliterapiassa, säännöllisesti hieronnassa, jalkapohjatutkimuksessa jne. Olen joogannut säännöllisesti jo vuosia ja olen joogan kautta oppinut hahmottamaan omaa vinouttani myös hevosen selässä. Olen joogassa huomannut, että oikea takareisi ei enää ole yhtä tiukka, mutta taas juostessa oikea jalka tuntuu hieman vinolta.

      Vaikka olen jo suoristunut paljon parin vuoden takaa, niin on kuitenkin hirmu vaikeata ihan oikeasti itse tuntea mihin suuntaan kallistuu. Tämän takia on todella hyvä, että valmentajat auttavat hahmottamaan mihin suuntaan on vino.

      Uskon itse, että aika usein vinous löytyy lantiosta ja monella on ongelmia SI-nivelen kanssa. Ongelmahan on sitten taas se, että vaikka saisi apua esim. kiropraktikolla on lihaksilla ja jänteillä ja kaikenmaailman lihaskalvoilla muisti. Jotkut lihaskalvot ovat kenties jo lyhentyneet, joten vaikka muutoksia voidaan yhdellä hoitokerralla saada aikaan, vaativat kuitenkin pitkäkestoiset muutokset säännöllisiä käyntejä ja omaa huoltamista jumppaamisen ja venyttämisen muodossa (ja kuten me hevosihmiset tiedämme, ei omiin suoristuskäynteihin oikein ole varaa, kun hevosta huolletaan omankin hyvinvoinnnin kustannuksella:))

      Ratsastaessa on paljon hyviä harjoituksia joita voi tehdä hevosen selässä, mutta tämä Grantin harjoitus on ehdottomasti yksi parhaista mitä olen tähän asti tehnyt. En tajua, että en ole aikaisemmin kuullut harjoituksesta tai nähnyt harjoitusta missään kirjassa koska sen verran hyvä harjoitus se on.

      Jos huomaat lantiosi kaatuvan selkeästi oikealle satulassa voit tehdä juuri nuo samat harjoitukset mitä olen kuvannut videoissa. Eli vasemmassa kierroksessa ja ensin kevyessä ravissa niin, että oikea jalustin on poissa ja jos jatkat harjoitusta harjoitusravissa laitat oikean jalustimen takaisin jalkaan, poistat vasemman jalustimen ja ajattelet, että vasen jalka "hipoo maata". Mieti oikein, miten pidennät vasenta jalkaa. Hassuahan on, että vaikka olisi vino oikealle ei aina auta, että kääntyy enemmän oikealle ylävartalon kanssa.

      Toinen hyvä harjoitus, jota teen aina välillä on puolelta toiselle keventäminen. Se on todella hyvä harjoitus lantion avaamiseen ja hevoset tykkäävät ja rentoutuvat.

      Olen melko varma, että tunnet heti eron hevosessa (olisi mukavaa kuulla mikäli kokeilet harjoitusta reagoiko hevosesi). Thorin kanssa ero oli ainakin todella selkeä. Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että vika ei aina tietenkään ole vain meissä vaan aika usein myös hevonen voi olla vino tai jopa satula (yksi Albion, joka minulla oli kokeilussa tuntui huonolta ja kun eräs henkilö katsoi satulan oli se tosiaan vino). Josta päästäänkin sitten tuohon satulaosioon.

      Delete
    2. Minulla on ollut tarkoitus kirjoittaa satuloista pidempi postaus, mutta yritän nyt lyhyesti kiteyttää tähän joitain asioita. Koska Thorilla ja minulla on sen verran pituuseroa (Thorilla lyhyt selkä ja mulla pitkät reidet) on satulan etsintä ollut melko mahdotonta puuhaa. Voltairen satulansovittajien kanssa sain ensimmäistä kertaa sellaisen tunteen, että nyt osui oikeaan, mutta olin juuri ostanut Prestigen D1 -satulan, joten en voinut heti hankkia toista satulaa. Meidän Prestige estesatula on itseasiassa ollut melko hyvä. Sen sain sovitettua Thorille pari vuotta sitten ja se on toiminut tähän asti parhaiten. Pääsen istumaan siinä hyvin ja reisille sekä takapuolelle jää tilaa. Thorin selkään se istuu myös hyvin ja meillä on ollut paljon onnistumisia tuo satula selässä. Nyt meillä on Albionin koulusatula ja se on ollut melko toimiva, mutta ei todellakaan tarpeeksi hyvä. Jään siinä vääjämättä könöttämään etukenoon (vaikka kuinka yrittäisin nojata taaksepäin) ja se taitaa painaa Thoria jälleen Trapezius-lihaksen kohdalla. Olen aina välillä mennyt myös karvasatulalla, mutta kyllä tuo koulusatulan etsintä on tulevaisuudessa taas ajankohtainen. Nyt sain onneksi kokeiluun Aiverin Sportin koulusatulan, joten kokeilen nyt sitä lähiviikkoina. Siinä on ainakin hinta-laatusuhde kohdillaan.

      Valitettavasti Suomesta ei löydy montaa koulutettua satulasappia ja Voltairen satulansovittajan osaaminen oli esimerkiksi täysin omaa luokkaa. Kun hän sai satulan palaset kohdilleen muuttui Thorin liike sillä sekunnilla. Oli todella selkeä ero siinä, kun satula ihan oikeasti istui. Hyvän satulan kun tulisi istua oikein niin monesta kohtaa ja aika usein satula on joko liian kapea tai liian leveä tai sitten se painaa takaa tai tippuu edestä. Sitten sitä ihmetellään miksi hevonen ei liiku niin hyvin tai on melko jäykkä.

      Mitä yritän ehkä sanoa on se, että meidät jätetään satulansovituken kanssa aika yksin. Kannattaa siis ottaa joku henkilö, jolla on kokemusta satulansovittamisesta mukaan sovitustilanteeseen ja jos vain mahdollista pitää satula viikon tai kaksi sovitettavana. Parhaitenhan satulan sopivuuden tuntee hevosen liikkeessä. On kuitenkin melko mahdotonta tietää mikä on oikeasti todella hyvä satula (se on jo ihan oma tieteenlajinsa), joten kai sitä on vain pakko kokeilla ja oppia matkan varrella. Haluaisin kouluttautua satulansovittajaksi ihan vain sen takia, että monilla hevosilla olisi niin paljon laadukkaampi elämä, kun satulat istuisivat paremmin. Nyt kun niin monet ongelmat johtuvat väärinistuvista satuloista. Mielestäni on hassua, että kaikki satulansovittajat eivät itse tiedä paljoa hevosen biomekaniikasta tai ole koskaan ratsastaneet. Mielestäni sen pitäisi ehdottomasti olla edellytys siihen, että osaa sovittaa satuloita oikein. Voltairen sovittaja ratsuttaa itse monta hevosta päivässä, joten hänellä on ihan eri näkemys siitä miten hevosen tulisi liikkua ja miltä se näyttää kun hevonen ihan oikeasti liikkuu pehmeästi, ponnekkaasti ja oikeinpäin.

      Delete
  3. Mä olen kanssa hoidattanut vuosien saatossa sekä hevosta, että itseäni. Mulla on ongelmia vasemman SI-nivelen ja myös vasemman lonkan kanssa. (Mua on potkittu ja olen lentänyt liian monta kertaa selästä.)
    Mulla myös toisella hevosella satula valuu vasemmalle ja toisella oikealle. Ja niillä on siis tasan sama satula, joten voisin syyttää hevosta myös vinoudesta. Uusi hevonen, jolla satula valuu oikealle on nyt saikulla, enkä sillä kauaa ehtinyt ratsastaa. Niin sen kanssa en nyt pääse testaamaan harjoituksia.
    Mutta tiedän itse olevani vino, mun on tosi vaikea ratsastaa vasemmalle, kun lantio on aina suuntautunut oikealle. Mutta täytyy hevosenkin olla vino, kun satula tosiaan valuu eri hevosilla eri puolille. Heppa nro 1:sellekin on monta tapaturmaa ja vammaa osunut matkalle, ettei ihme jos on enemmänkin vino ja toispuoleinen.
    Mulla on satulan kanssa myös ongelmana pieni, lyhytselkäinen hevonen ja mun pitkä reisi. Vaikka mä olen muuten lyhyt, niin reisi on suhteettoman pitkä. Mulla oli kanssa joskus D1, ja se oli hevoselle ihan super, mutta mä en siinä pystynyt istumaan. Löysin itseni takakaarelta lonkat lukossa. Nyt mulla on yleissatula, kun parempaa en ole löytänyt. Mietin myös, että kun saan tuon heppa nro 1:sen kuntoutettua enemmän pitkän saikun ja varsaloman jäljiltä, niin mitä satulaa tai satulansovittajaa lähtee metsästämään, jotta se täydellinen joskus löytyisi. Heppa nro 2 potee vielä jonkin aikaa, joten sillä ei satula-asiat ole niin ajankohtaisia. Ne on molemmat onneksi hyvin samanmalliset. Toinen on vaan pykälän leveämpi, kun heppa nro 1 on vielä hyvin lihakseton pitkän lomailun jäljiltä.
    Koitan jo tänään testata nuo harjoitukset, niin palaan myöhemmin raportin kera :)
    Nea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hevosissahan on tietenkin myös vinouksia ja myös hevoset ovat toispuoleisia. Tämähän olisi aivan liian helppoa jos ongelma olisi vain meissä. Thor oli kyllä reilusti vino, kun ostin herran. Hieroja kertoi vasta pari vuotta sitten miten järkyttävän vino hänen mielestä Thor oli ollut ensimmäisellä hoitokerralla. Masillahan oli niskanikamavamma ja hermo jumissa, joten on sanomattakin selvää, että Masin vinoudet vaikuttivat myös minuun ja vice versa. Etenkin kun nousin ratsaille pari viikkoa synnytyksen jälkeen.

      Tuo satulajuttu on kyllä todella kinkkinen enkä vielä ole keksinyt parempaa tapaa kuin vain kokeilla ja oppia kokeilemalla. Siinä menee kyllä hermo aika nopeasti koska aika usein saa vääränlaiset satulat kokeiluun ja sitten pitää taas vaihtaa. Ja vaikka on joskus kokeillut satulaa satulasapin kanssa, niin satula joka tulee tehtaalta on kuitenkin vähän erimallinen. Varmaan olisi helpointa mittatilauttaa, mutta olen kuullut siitäkin huonoja tarinoita. Juttelin kerran fysioterapeutin kanssa, joka sanoi, että hän voi auttaa satuloiden sovittamisessa, mutta kyllä sen pitäisi olla sama henkilö, joka satuloita myy ja sovittaa tai sitten he tekisivät saumatonta yhteistyötä. Voltairella oli myyjä ja sovittaja erikseen, mutta Suomen kokoisessa maassa se ei varmaan olisi oikein taloudellisesti kannattavaa.

      Tällaisen kommentin sain eläinkiropraktikko Lindalta. En vielä ole ehtinyt selvittää Strada-satuloiden saatavuutta, mutta ajattelin olla yhteydessä Lindan mainitsemaan Ilgaan.

      "Heippa, olin aivan taysin samassa tilanteessa muutama vuosi sitten kunnes tormasin tahan satula merkkiin ja ihanaa Ilgaan! http://www.stradasaddles.co.uk/

      Ainut satula milla liikkuu hyvin ja jatkaa liikkuen hyvin. Menen minakin karvasatulalla aikas paljon, mutta enemmankin oman istunnan takia kuin hevosen takia. En tieda myyko ja sovittaako Strada satuloita kukaan Suomessa (olen asunut Englannissa 5 vuotta hevoseni kanssa, muutto heinakuun lopussa takaisin Suomeen). Siskoni hevosella on myos Strada ja ainut mika on pelittanyt.

      Eli pahoitteluni jos ei tasta linkista ole mitaan apua, mutta ehka Ilga voisi videon yms avulla auttaa jos ei muuta. Nuo sovitetaan niin, etta laitetaan se satulan runko selkaan ja katsotaan mika rungoista sopii ja sitten saa itse valita siivet ym istuimet. Kasityona tehdaan Englannissa ja siihen nahden £1680 ei paha (nimim. kayttanyt monia tuhansia epasopiviin satuloihin..).

      Terveisia Englannista,
      Linda"

      Ja todella kiva, jos ehdit testata harjoituksia:) Odotan innolla raporttia.

      Delete
    2. Noniin, sain eilen testattua harjoitukset. Aluksi verkkasin ihan normaalisti ja hevonen kipitti ja oli tyhjä edestä, etenkin oikealta. Tämä on melkolailla normaalia. Se ei tykkää tukeutua kuolaimeen ja silloin on tosi vaikeaa ratsastaa liikettä isommaksi, kun se kuitenkin tykkää mennä reippaasti.
      Sitten vasen jalustin jalassa kevyttä ravia vasemmalle. Aluksi tuntui tosi vaikealta, mutta siihen tottui. Ja hevonen alkoi tulla oikeasti pohkeesta ohjalle. Ihan tuntui kuinka liike ihan oikeasti tulee takaa selän yli käteen! Tuntui tyhjään ohjaan tottuneelle ratsastajalle, jopa melko raskaalle tuntumalle, mutta parempi sekin kun aivan tyhjä. Tyhjällä ohjalla kun ei voi tehdä mitään. Vieläkin oli kyllä oikealta kevyempi, kuin vasemmalta. Mutta mulla oli tuntuma, jes!
      Sitten jalustimen vaihto ja harjoitusravia. Ravi vaan parani koko ajan. Ja hevonenkin kääntyi ja taipui helposti vasemmalle. Siis niin kauan, kun mun vasen jalka pysyi pitkänä alhaalla :) Vähän kun vahingossa jännitti jalkaa, niin alkoi ravi lyhentyä ja oikea lapa puski ulos, eikä enää kääntynyt vasemmalle kunnolla.
      Lopuksi ratsastin vielä normaalisti molemmilla jalustimilla, niin ei se tuntunut enää niin hyvältä. Mutta paljon paremmalta kuin ihan aluksi kuitenkin.
      Tässä mietin, että joskus olen fuskannut ja pitänyt vasenta jalustinta reiän pidempänä. Ehkä se ei olisikaan niin huono asia kuitenkaan?
      Mä olen kanssa joskus katsonut noita Stradan satuloita ja silloin niitä myytiin muistaakseni Hallahuhdan kautta. Nyt niitä ei Hallahuhdan sivuilta löydy. Ehkä sieltä voisi kuitenkin kysyä?
      Nea

      Delete
    3. Kiva Nea kuulla, että harjoitus toimi. Olen huomannut, että hevoset jotka ovat tyhjiä edestä ovat aika usein selästä hieman arkoja. Olen aika paljon hyödyttänyt juoksutuspäiviä ja pitkiä, kunnon laukkamaastoja niin että selän saa rentoutettua. Tuolloin on myös helpompaa ratsastaa hevosta sileällä. Masille annettiin jopa pari kipulääkekuuria koska alkuaikoina selkä oli niin kipeä, että kipulääkkeillä ja parin viikon ratsastustauolla (juoksutusta, maastokävelyitä jne.) päästiin etenemään rennon selän kanssa. Oletko myös kokeillut vain keventämistä ravissa niin kauan kuin hevonen on tyhjä edestä. Harjoitusravia kannattaa mennä vasta kun hevonen on aidosti läpi rungosta. Olen itse tehnyt niin, että istun alas joitain askeleita ja takas keventelemään. Tuntuu, että meillä on niin kova hinku istua sinne satulaan, mutta jos hevonen ei ole ihan rento selästä on se vain epämukavaa molemmille osapuolille. Ja sitten kannattaa ehdottomasti viedä kaikki hevoset Jutille Vermoon hammashuoltoon. En vielä tunne ketään, joka ei olisi tullut todella tyytyväisenä takaisin kotiin sieltä.

      Grant jätti harjoituksien jälkeen vasemman jalustimen pari reikää pidemmäksi ja kyselin voisinko ratsastaa niin jonkun aikaa, mutta hän ei suositellut sitä. Mielummin hyödyntää harjoituksia ja laittaa sitten jalustimet normaalisti jalkaan. Nyt en ihan saanut kiinni tarkkaan miksi sitä ei kannattanut tehdä, mutta urkin sen tiedon häneltä ensi kerralla:)

      Olen laittanut kyselyä Stradan satuloista. Katsotaan mitä vastaavat. Stradalla on UK-markkinoihin keskittyvä jälleenmyyjä sekä EU-kohtainen. Tässä linkki Strada Saddles EU FB-sivulle. Löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa: https://www.facebook.com/pages/Strada-Saddles-EU-Ltd/201433879957900

      Delete
    4. Tällä ei kyllä selkä ole kipeä, mutta on todella herkkä joten voi olla että reagoi tuolla tavalla, kun satula ei ole täydellinen. Keventämällä en ole saanut sen paremmin tuntumalle, kun harjoitusravissakaan. Jos on huono päivä, niin en ole löytänyt kikkakolmosia. Paitsi nyt tämä Grantin harjoitus :)
      Eikai tässä siis muu auta, kun tehdä noita harjoituksia ja metsästää täydellistä satulaa. Helppoa, kun mikä! :D
      Nea

      Delete
    5. Juu, helppoa tämä ei ole mutta niin ihanaa. En tiedä montaa muuta näin monipuolista lajia. Hienoa jos saat apua tuosta Grantin harjoituksesta. Uskon, että saan Strada-satulan sulle kokeiluun, jos sua kiinnostaa. Infoa vain jos on ajankohtaista, niin jatkan keskusteluja Stradan kanssa. Myös nuo Aiverin satulat ovat tosiaan hinta-laatusuhteeltaan hyviä mikäli sellainen kiinnostaa. Sähköpostiosoitteeni on kiaherold(at)hotmail.com. Ja ihania treenihetkiä!

      Delete
  4. Miten teille noiden Strada satuloiden kanssa kävi? Onko Suomessa jälleenmyyjä? Itse olen kiinostunut satuloista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satula ei ollut ihan mitä olin ajatellut meille. Mutta voin selvittää mistä saisit kokeiluun jos kiinnostaa? Täällä ei taida olla jälleenmyyyjää.

      Delete
    2. Mikä sinusta siinä ei toiminut? Miten istui hevoselle? Miltä tuntui istua? Näistä satuloista on hyvin vähän arvosteluja. Jos viitsit selvittää, olisi kiva saada kokeiluun.

      Delete
    3. Luin, että sulla on ollut myös Aiver käytössä. Miten sen kanssa on mennyt? Itse olen hakenut satulaa vuoden löytämättä sopivaa. Itse olen pitkäjalkainen ja hevosella lyhyehkö selkä, mikä aiheuttaa ongelmia. Lisäksi hevonen vaatii paljon lapatilaa, mikä myös on ollut haastavaa. Ajattelin, että jospa joustorunkoisempi satula olisi vaihtoehto. Stradassa viehättää joustava, mutta selkeä runkorakenne.

      Delete
    4. Olisin itse voinut kuvailla meidän ongelmat juuri noin. Meille paras vaihtoehto oli estesatula ja löysimme CWD:stä melko hyvän. Ihan täydellistä ei vain tunnu löytyvän, mutta tuo on ollut paras tähän asti. Koulusatulana meillä on vielä Albion ja enimmäkseen käytän koulutunneilla karvasatulaa. En vain saa Thorin lapoja tarpeeksi hyvin liikkeelle Albionin kanssa. Prestigen D1 toimi hetken, mutta teki kovasti hallaa Trapezius-lihaksen kohdalla. Siihen on tehty lapatilaa, mutta ongelmahan on siinä, että jos se ei osu edestä kiinni, niin johonkin se kuitenkin osuu. Eli johonkin se nojaa.

      Anyway, jos olisin sinä kokeilisin näitä Aiverin satuloita (joista Katja on juuri tehnyt postauksen): http://blogit.apu.fi/kavioliitossa30v/hei-its-only-satula-numero-54/

      En itse koskaan ehtinyt kokeilemaan kun ehdin jo löytää CWD-satulan. Olen kuitenkin ajatellut, että haluan ehdottomasti kokeiluun Aiverin koulupenkin. En tosin tiedä onko se yhtään toimiva, mutta ajattelin kokeilla.

      Strada oli mielestäni tosi kova koulupenkki eikä siinä ollut mitään tukea ratsastajalle. Se ei ollut mitä olin kuvista ja puheista ajatellut.

      Joustorunkoisten satuloiden kanssa on omat ongelmansa. Selvitän vielä mitkä ne oli ja palaan astialle.

      Pyydänkö Outia Aiverista olemaan yhteydessä sinuun?

      Delete
    5. Ja olisipa hauskaa nähdä teistä kuva tai kuulla lisää koska meillähän on juuri samat ongelmat. Mulla tosi pitkät jalat, etenkin reisien pituus ja Thorilla taas lyhyt selkä.:)

      Delete
  5. Mielelläni ottaisin Stradan kokeiluun! Minkä takia et ollut siihen tyytyväinen?

    ReplyDelete
  6. Oletko Facebookissa? Voisin laittaa sitä kautta kuvia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo laita ihmeessä tulemaan. Omalla nimellä luuraan siellä tai sitten Horse News -sivuston kautta.;)

      Delete