Sunday, September 29, 2013

Tavoitteena suoruus

Ready, set, go.....

Olen todella huono asettamaan tavoitteita. Nyt olen kuitenkin asettanut Thorille ja minulle tavoitteen ja se on suoruus. Ensi keväänä olemme molemmat suoria kuin kärppänät kesäkuussa ja kummankaan lavat tai lantiot eivät törrötä liikaa mihinkään suuntaan. Iian tunnilla harjoittelimme lauantaina hevosen suoruutta. Piti olla tarkka hevosen ulkokyljen kanssa ja ulkoapujen piti olla koko ajan läpi. Teimme paljon siirtymisiä ja lopussa teimme laukannostoja hieman uran sisäpuolella suoralla hevosella. Tehtäväksi tuli tuoda etuosa ihan hivenen uran sisäpuolelle, niin että sisätakajalka näkyi etujalkojen välistä peilistä katsoessa ja siitä sitten nosto. Voin kertoa, että jännitin hieman oikeassa suunnassa, mutta hyvin nostot sujuivat.  Tunti oli hyvä ja lopussa Thor liikkui nätisti ja letkeästi. 

Parasta suoruuden harjoittelua on kuitenkin mielestäni sänkipelto, joten sinne olemme suunnanneet jo pari kertaa tällä viikolla. Käytän nyt hyväkseni Thorin seesteistä kautta, sillä on ihanaa laukata sänkkärillä, kun tuntuu siltä, että hevonen nauttii, on rento ja mukana iloisena vauhdikkaassa menossa. 

Tänään missasin Johannan tunnin, koska olimme Rusalla Jessin kanssa kuuntelemassa Maria Collianderin luentoa Nuoren hevosen arvioinnista ja kehityskaaresta. Todella mielenkiintoinen ilta. Kiitos järjestäjille!


Videoon olisi ollut hauska laittaa joku menevä musiikki, mutta luonnon äänet ja hevosen hengitys ovat mitä ihaninta ääntä.

3 comments:

 1. Oivoi, miten kova halu olisi päästä sänkkärille!

  ReplyDelete
 2. Voi että, samoin sanoin Jillan kanssa!

  ReplyDelete
 3. Voi, olisi ihanaa ratsastaa teidän kanssa yhdessä sänkkärillä.

  Sänkkäriaika on vaan niin parasta, etenkin kun sää on nyt suosinut tänä syksynä;)

  Ja meidän menohan on jo jokseenkin kontrolloitua. Muistan ensimmäisen kerran,kun mentiin Benjaminin ja lasten kanssa Thorin kanssa sänkkärille ja lensin kaaressa maahan. Siitä sitten vain ylös ja menoksi:)

  ReplyDelete